Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


Корисні посилання









Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 8 » Диктант „Увага! Надзвичайна ситуація“
19:22
Диктант „Увага! Надзвичайна ситуація“

Диктант для 5 – 8 класів

 

Увага! Надзвичайна ситуація

Усе частіше у світі виникають надзвичайній ситуації. Кожна людина повинна знати, як себе вести, коли оголошено евакуацію.

Добре, коли поруч є дорослі. Якщо ж ви дома самі, то перед тим, як покинути житло, зачиніть вікна, вимкніть газ, воду і електрику, заберіть продукти з холодильника. Візьміть із собою свідоцтво про народження або паспорт. Покладіть у валізу або рюкзак теплий одяг, особисті речі і предмети гігієни, продукти харчування та воду на три доби.

До валізи чи рюкзака та одягу прикріпіть нашивки з прізвищем, ім’ям та по батькові, роком народження, адресою постійного місця проживання і місця призначення.

Виконуйте усі розпорядження старших. Дотримуйтеся дисципліни та порядку на маршруті і в районі розселення.

Якщо ж ви помітили вибухонебезпечний предмет, то не зачіпайте його, позначте місце знахідки і негайно повідомте дорослим та в найближче відділення міліції.

Диктант для 9 – 11 класів

 

Увага! Надзвичайна ситуація

Кожна людина зустрічається з небезпечними факторами, часом потрапляє у надзвичайні ситуації різного походження і характеру. Задля забезпечення власної безпеки та безпеки близьких вона повинна мати розроблений нею самою та зафіксований у свідомості, відпрацьований до автоматизму план виходу з кризової ситуації. Цього плану людина має дотримуватись у тій чи іншій надзвичайній ситуації.

Якщо оголошено евакуацію, потрібно:

 – перед тим, як покинути житло, зачинити вікна, вимкнути газ, воду і електрику, забрати продукти з холодильника;

 – взяти з собою документи: свідоцтво про народження і паспорт;

 – спакувати валізу або рюкзак із теплим одягом, постільною білизною, особистими речами і предметами гігієни, продуктами харчування і водою на три доби загальною вагою не більше п’ятдесяти кілограмів;

 – до валізи чи рюкзака та одягу прикріпити нашивки з прізвищем, ім’ям та по батькові, роком народження, адресою постійного місця проживання і місця призначення;

 – виконувати усі розпорядження посадових осіб евакуаційних і евакоприймальних органів; дотримуватися дисципліни та порядку на маршруті і в районі розселення.

Крім того потрібно знати, як діяти, коли ви помітили вибухонебезпечний предмет:

 – не зачіпайте його, позначте місце знахідки;

 – повідомте дорослим та у найближче відділення міліції;

 – якщо побачили спалах або почули звук вибуху, негайно сховайтеся чи ляжте на землю, навіть якщо ви знаходитеся далеко від місця вибуху, адже можна поранитися камінням або уламками.

Переглядів: 1479 | Додав: kapelyushna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Підручники








Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Архів записів