Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту


Корисні посилання









Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 11 » День Гідності і Свободи
20:59
День Гідності і Свободи
 

Керівникам навчальних закладів

На виконання Указу Президента України № 872 від 13.11.2014 року про відзначення в Україні «Дня гідності і свободи» та з   метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, Департамент освіти і науки Черкаської ОДА, Черкаський ОІПОППрекомендують провести у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах області такі заходи під  загальною назвою «Україна – країна гідності і свободи»:

v    Для дітей старшого дошкільного віку.

Тематичні заняття з патріотичного спрямування «Ми маленькі патріоти», «Козацький край свободи», «Мій рідний край, що зветься − Україна», «Ми маленькі козачата», «Мандрівки козацьким краєм». Форми організації діяльності з вихованцями дошкільних закладів такі: спортивні або музичні розваги; конкурси малюнків і виробів;  літературні вікторини; інтелектуальні ігри (розгадування кросвордів та ребусів); екскурсії у краєзнавчі музеї.

v    Для учнів початкової школи.

Шкільні лінійки «Вшанування пам’яті загиблих земляків в зоні АТО»; години спілкування з  таких тем: «Ми вільні громадяни вільної держави», «Збережемо гідність і свободу українського народу», «Зустріч із земляками, учасниками бойових дій в зоні АТО; інтерактивна бесіда «Народ мій є, народ мій завжди буде, ніхто не переможе мій народ!»; твір-міркування  «Майбутнє моєї Батьківщини»; конкурс читців «З любов’ю до України».

Виставки-конкурси малюнків, плакатів,колажів з тем: «Я буду жити у вільній країні», «Вільна країна очима дітей», «Ми хочемо миру у нашій країні», гри-подорожі «Крокуємо вільною Україною», фото-виставки «Герої майдану», «Герої АТО», флеш-моб «Ми – діти вільної країни», спортивні змагання «Зростаємо сильними, сміливими патріотами України».

v    Для учнів основної та старшої школи.

1.  Уроки мужності«Україна – це територія гідності і свободи». Епіграфом до уроку можуть слугувати слова видатних людей, а саме:

- «Можна все на світі вибирати, сину,

Вибрати не можна тільки Батьківщину» В. Симоненко.

 - «Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій» Й.-В. Ґете.

 - «Де немає свободи, там немає і вітчизни» Я. Гольбах.

 -«Найбільшою небезпекою для свободи є пасивність народу» Г. Брандейс;

-       уроки-реквієми про громадян, які загинули, виборюючи демократичний вибір та відстоюючи конституційні засади демократії, права і свободи людини під час революційних подій 1917 – 1921 років, Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;

-       інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені висвітленню подій, пов’язаних з історією українського державотворення, боротьбою українського народу за незалежність та територіальну цілісність своєї держави, демократичний вибір України.

2. Зустрічі учнівських та педагогічних колективів  зучасниками подій на майдані та з воїнами АТО «Майдан − шлях до свободи», «Пам’ятаємо подвиг героїв Небесної сотні».

3. Тематичні виставки:

- музейні експозиції героїко-патріотичного змісту;

-  виставки дитячих малюнків «Пишаюся тобою, Україно!;

- виставки книг та огляд періодичної преси про  ці події в Україні у бібліотеках ЗНЗ та ПНЗ;

- читацькі конференції, усні журнали з теми «Влада — це зобов’язаність, свобода − відповідальність» М. Ешенбах.

- випуски літературних газет, бюлетенів

-       4.  Флеш-моби, вікторини,  тематичні вечори, круглі столи,  майстер-класи виставки-конкурси, документальні фотовиставкизаходів патріотичного змісту, в тому числі культурно-мистецьких акцій з участю учнів вашого навчального закладу.Пропонуємо використати такі теми:

- «Україна вільна, демократична держава»;

- «Оберіг для захисника»;

- «Україно, для тебе я можу!»;

- «Моя Україна – велика держава»;

- «Україна вільна та прекрасна держава!»;

- «У нас єдина держава і ми єдиний народ».

5. Он-лайн дискусійні клуби, дебати, Євро-КВЕСТ «Шлях до ЄС», віртуальні подорожі столицями європейських країн «Ми подорожуємо Європою».

6. Мистецькі і благодійні акції, марафони, ярмарки «Хвиля доброти», «Створи Голуба миру»,  «В єдності дій і соборності душ».

Висвітлити зазначені заходи у  засобах масової інформації та на сайтах регіональних органів управління освітою.

 Для підготовки та проведення заходів рекомендуємо використати текст звернення до президентів світових держав Паніван Анастасії, голови учнівського самоврядування Звенигородського району (додаток).Текст звернення схвалено на зборі Ліги старшокласників Черкаської області  11 листопада 2014 року.

Переглядів: 547 | Додав: kapelyushna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Підручники








Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Архів записів